Aktualni projekti

MEDKULTURNOST TUDI V SLOVENSKIH VRTCIH

Sofinancer: Zavod MOVIT NA MLADINA
Leto projekta: 2011/2012

Projekt »Medkulturnost iz prve roke tudi v slovenskih vrtcih« je nastal na pobudo vzgojiteljice Tjaše Kuk, zaposlene v Vrtcih Brezovica, in močne podpore vodstva vrtca ob strokovnem sodelovanju z Zavodom Global.
EVS-prostovoljec Liam iz Velike Britanije in prostovoljka Ana iz Španije, bosta svojo učno službo opravljala izmenično v vrtcih Brezovica med decembrom 2011 in avgustom 2012. Otroci bodo postavljeni pred izziv sprejemanja drugačnosti. Skozi vsakodnevne dejavnosti v vrtcu, pa bosta prostovoljca našim otrokom na izviren način predstavlja svojo kulturo, torej jezik, običaje, festivale, kulinariko, praznovanja … Otrokom bomo na aktiven in participativen način razširjali obzorja znanega sveta, medtem ko bo vrtec kakovostneje izpolnjeval cilje kurikuluma družbenih vsebin. Otroci pa so že postali navdušeni nad različnimi kulturami.

Članek vzgojiteljice Tjaše Kuk: http://www.vrtec-brezovica.si/news.php?lng=sl

Blog prostovoljke Ane Belen http://entumundogominola.blogspot.com/

ZAVOD ZA GLOBALNO UČENJE IN RAZVOJ PROJEKTOV (ZAVOD GLOBAL)
Nova pot 72
1351 Brezovica pri Ljubljani
Tel: +386 1 3651 271
Gsm: +386 41 354 742 in +386 41 339 978
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
URADNE URE:
Torek, četrtek 9.00–12.00

Projekt »Pripovedovanje in zapisovanje ljudskih pripovedi sveta« se financira iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti«, prednostne usmeritve: »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.«