TRŽENJE

posted in: ARHIV | 0

Pomemben cilj projekta je bil povečati zaposljivost marginaliziranih skupin ljudi na podlagi osvojenih spretnosti na izobraževalnih delavnicah in pripovedovalskih večerih. Zato smo skozi različne aktivnosti omogočali udeležencem usposabljanja, da tržijo pripovedovanje pripovedk v različnih izobraževalnih in kulturnih institucijah.

 

Navajamo nekaj primerov, kako smo v letu 2012 pripadnike ciljne ranljive skupine na podlagi znanja, vključili kot delujoče na naslednjih projektih in delavnicah:

Kuhajmo na zabaven način: Z otroki, ki prosti čas preživljajo v mladinskih mestnih četrtih v Ljubljani, skupaj pripravljamo jedi iz različnih držav po svetu. Otroci pa vsakič iz posamezne držav prisluhnejo tudi pripovedkam. Otroci so bili deležni številnih medkulturnih interakcij z namenom soustvarjanja strpne družbe. Migranti pa so imeli priložnost predstavljati elemente svojih kultur in obenem poskrbeti za svojo eksistenco. Delavnico je vodil Serge Abanda z ostalimi udeleženci usposabljanja.

S svetovnimi pripovedkami lahkih nog naokrog: V zavodu Global smo v letu 2011 oblikovali zelo odmevno in dobro sprejeto predstavo za otroke z naslovom Popotovanje v bogato Afriko. Na podlagi izkušenj in bogatega zaklada pripovedk, ki smo ga pridobili skozi projekt »Pripovedovanje in zapisovanje ljudskih pripovedi sveta«, smo oblikovali novo predstavo za otroke z naslovom »S svetovnimi pripovedkami lahkih nog naokrog«. Udeleženci usposabljanj so oblikovali zbirko pripovedk, ki smo jih vključili v predstavo. Tako so bili tudi slovenski otroci deležni bogatega ustnega izročila, pripadniki ranljivih skupin pa so aktivno vključeni na trg dela. (aktivnosi se izvajajo v šolah in vrtcih MOL

Filmski festival s Slovensko Filantropijo: V okviru Filmskega festivala »Spodbujanje medkulturnega dialoga v Ljubljani« so v mesecu juniju nastopili pripadniki ciljnih ranljivih skupin in s številnimi poslušalci delili svoje pripovedke

Sodelovanje z Živo knjižnico in drugimi nevladnimi organizacijami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja