DELAVNICA GLOBALNEGA UČENJA: INTERCAP PROJEKT

posted in: InterCap | 0
Zavod za globalno učenje in razvoj projektov vas v okviru projekta InterCap vabi na delavnico globalnega učenja z namenom poglabljanja znanja na področju migracij in trajnostnega razvoja. V ta namen bomo izpeljali delavnico z uporabo dveh participativnih metodologij globalnega učenja (Gledališče za življenje (T4L ) in Odprti prostor za dialog in raziskovanje (OSDE)). Metoda OSDE se nanaša na vzpostavitev odprtih varnih prostorov za kritično razmišljanje in razpravo o globalnih zadevah, medtem ko se metoda T4L nanaša na oblikovanje dialoga o zapletenih vprašanjih z uporabo močnega, simboličnega in čustvenega jezika gledališča.
Več o delavnici:
Delavnica bo praktično zasnovana in namenjena spoznavanju različnih metod globalnega učenja na področju migracij, varnosti in trajnostnega razvoja. Na koncu delavnice boste bolje opremljeni s participativnimi metodologijami globalnega učenja. Na voljo bo prostor za izmenjavo izkušenj, mreženje in refleksijo.
V okviru delavnice bomo:
· Spoznali migracije, varnost in trajnostni razvoj v soodvisnem svetu
· Pregledali, kako deluje globalno učenje in usposabljanje učiteljev v Sloveniji in širše
· Se seznanili z uporabo participativnih metod (OSDE ter T4L)
Delavnico bosta izvajala Metka Bahlen Okoli in Max Zimani, izkušena izvajalca medkulturnih delavnic z uporabo omenjenih metod.
Brezplačne delavnice bodo potekale preko Zooma in sicer 7.1 ali 11.1 ali 13.1 od 16:00 do 20:00. Prosimo, izberite želeni termin, saj se delavnica v isti izvedbi ponovi trikrat.
Prijavite se na: https://forms.gle/mowHsqojrWMTpreR8.
Po prijavi ste vabljeni, da v Restavraciji Skuhna na Trubarjevi 56 v Ljubljani prevzamete okusno kosilo na dan delavnice med 12h in 15h uro.
V okviru projekta InterCap smo razvili paket za usposabljanje z namenom krepitve kompetenc na področju migracije, varnosti in trajnostnega razvoja ter za delo s participativnimi metodologijami globalnega učenja.
Priporočamo, da pred delavnico samostojno predelate Modul 2B: Globalno učenje in usposabljanje učiteljev: Nacionalni kontekst – Slovenija. (se nahaja v paketu za usposabljanje). Za dostop do modulov se pred tem registrirajte na www.developtogether.eu.
Udeležencem bomo en dan pred dogodkom poslali Zoom link za delavnico.
Za vsa vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@zavodglobal.org ali na telefonski številki 041339978 (Max).