Promocijsko pripovedovalski večer “AFRIŠKE ZGODBE” v Mariboru

posted in: ARHIV | 0

mariborV četrtek, 31.5.2012 ob 19:30h, smo v Mariboru na Slomškovem trgu pred univerzo z vami ponovno delili zanimive ljudske pripovedke sveta. Popeljale nas bodo po Afriki od Kameruna, preko Gambije in vse do Zimbabveja. Na stojnici pa smo delili promocijski material in predstavljali projekt “Pripovedovanje in zapisovanje ljudskih pripovedi sveta” širši javnosti.

 

Svoj pečat pa je večeru dodala zbirka zapetih pesmi afriškega pevskega zbora SANKOFE, ki nas je ob afriških ritmih dvignila na noge in dodala piko na i nepozabnemu druženju na prostem.

 

 

Celodnevno afriško dogajanje se je začelo ob 16h, kjer smo na stojnici ponudili promocijski material projekta “pripovedovanje in zapisovanje ljudskih pripovedi sveta” in širši javnosti omogočili da spozna vsebino projekta in se k aktivnostim priključi. Na stojnici pa nas je čakala tudi pokušina afriške bogate kulinarične kulture. 

Dogodek je organiziran v okviru Maribora – prestolnice evropske kulture, v sodelovanju z Univerzo v Mariboru in številnimi nevladnimi organizacijami v okviru dogodka “Dan afriških žensk”.

Celoten program:

Dan afriški žensk.docx