Pogovor o ‘težkih’ temah

posted in: DOGODKI, SUBGRANTING | 0

Pogovor o težkih temah

Rasizem, kolonializem oz. neokolonializem in vprašanje mednarodnega razvoja so teme, ki pri marsikateremu človeku vzbujajo nelagodje, če že ne kaj hujšega. V okviru projekta Mladi do globalnega državljanstva na trdnih temeljih smo v sodelovanju z Oddelkom za etnologijo in kulturno antropologijo na FF obravnavali prav te teme v smislu, kako so v slovenskih šolskih učbenikih predstavljene. Zanimalo nas je tudi kako so predstavljene druge teme kot so ples, glasba in film. Je res da vsi Afričani dobro plešejo, ali je res, da Afriške kinografija ne obstaja?

V Skuhni smo odprli debato, kjer smo  po eni strani predstavili kaj smo ugotovili, in udeležencem povprašali, kaj mislijo o tem.

 

Dogodek je potekal v sklopu projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« sofinancirajo Evropska unija, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za zunanje zadeve, izvaja pa  Platforma SLOGA v sodelovanju s slovenskimi NVO. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.