Skuhna Talk – Kaj storiti? O neenakosti in trajnostnem razvoju

posted in: InterCap | 0

V torek, 19. februarja 2019 smo v Skuhni na Trubarjevi 56 gostili Tanyo Cox, novo direktorico  Evropskega združenja nevladnih organizacij za pomoč in razvoj CONCORD. Tema pogovora je bila ‘Kaj storiti? O neenakosti in trajnostnem razvoju’ Na pogovoru sta sodelovala še Max Zimani, direktorja Zavoda Global in vodja projekta InterCap ter Albin Keuc, direktorja SLOGA, platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Tanya Cox je izredna poznavalka bruseljskega in EU drobovja, v katerem se kuhajo odločitve o prihodnosti razvojnega sodelovanja in trajnostnega razvoja. Zato smo se na tokratnem Skuhna Talk pogovarjali o stanju duha evropskih institucij, zavezanosti trajnostnemu razvoju in perspektivah v prihajajočem desetletju v času naraščajočih neenakosti ter o tem, kaj lahko naredimo organizacije civilne družbe.

Tanya Cox je na evropski ravni vodila delovno skupino nevladnih organizacij v prizadevanjih prepričati Evropsko unijo, da sprejme takšno politiko doseganja trajnostnega razvoja, ki v središče daje ljudi in planet. O tem, ali smo uspešni ali ne in kaj je potrebno storiti v prihodnjih letih, bo tekel pogovor na torkovem Skuhna Talk.

CONCORD združuje 28 nacionalnih platform in 24 mednarodnih mrež na področju razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči.

Skuhna Talk! organizira SLOGA platformo NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč v sodelovanju z Zavodom Global v sklopu projekta Coherent Europe for Sustainable Development, ki ga financira Evropska komisija in sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije ter projekta InterCap, ki ga financira Evropska komisija in sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije